sâmbătă, 18 februarie 2012

COMUNICAT S.C.M.D. Filiala 1 Urziceni
Biroul Operativ al Filialei 1 Urziceni a SCMD aduce in atentie membrilor de sindicat ca in temeiul prevederilor Regulamentului de Ordine si Functionare (ROF) al SCMD, art. 83, lit. "f", cap. IV - Drepturi si Obligatii, au indatorirea de a-si achita cotizatia anuala.
In temeiul art. 80, lit. "d", cap. III, "Dobandirea si incetarea calitatii de membru al sindicatului", cei care nu isi achita cotizatia, sunt considerati autoexclusi din sindicat.
Reamintim membrilor de sindicat ca pentru anul 2012, cotizatia poate fi achitata integral (120 lei), sau in doua transe (ianuarie-iunie), (iulie-decembrie) - cate 60 lei, pana la data de 20.02.2012
Conturi bancare ale SCMD, sunt : BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE, Agentia Carol, cont RO41BRDE441SV79262374410. Cod fiscal: 26096263.
La depunerea cotizatiilor in cont, membrii de sindicat trebuie sa mentioneze obligatoriu numele complet, CNP, suma si perioada pentru care se plateste cotizatia.


BIROUL OPERATIV AL SCMD FILIALA 1 URZICENI
Ajutoare pentru sinistrati
“Un leu sa dam, dar sa dam!”
In atentia tuturor membrilor SCMD
Nu stim cine ne-a trimis frontul de aer rece dinspre Rusia, parca pentru a-l salva pe protejatul Moscovei de demonstranti, dar ni l-a trimis!... Acesta s-a izbit de Carpatii Orientali, a alunecat de-a lungul celor de Curbura si intreg sud-estul Romaniei, inclusiv Capitala se afla sub munti de zapada. Avem zeci de morti, zeci de localitati complet izolate si furtunile de zapada continua. Aceasta, in conditiile in care actuala Putere aproape ca a desfiintat ISU, prin reforma MAE din 2011 (pe moment stopata), a incercat sa distruga exact cu o luna in urma SMURD-ul si si-a adjudecat si papat de mult miliardele autorepartizate prin firmele camarilei, pentru calamitati.
Tara este lasata, practic, sa se descurce, autoritatile apeland la firescul sentiment de solidaritate cu victimele, al celor cu salarii si pensii abuziv jumulite.
In aceasta situatie, date fiind propunerile venite pe adresa CD al SCMD de la filiale, s-a luat decizia ca SCMD sa ofere ajutoare dupa cum urmeaza:
1. Ajutoare in bani
Din contul central, astazi, 13.02.2012, se trimit cate 2000 lei in subconturile Filialelor Ramnicu Sarat, Buzau, Focsani si Slobozia. Pe langa banii colectati de la propriii membri, filialele vor folosi acesti bani pentru achizitionarea de produse de prima necesitate sau carburanti, care vor fi predate, localitatile fiind inchise, prin intermediul ISU, sinistratilor.
Facem un apel catre toti membrii din tara si din Capitala, sa doneze, chiar daca pensiile lor au fost macelarite, bani pentru sinistrati. Devizei prezidentiale “Sase sute de lei daca are, un leu sa i se ia, dar sa i se ia!” noi ii opunem deviza “Oricat de putin am avea, un leu sa dam, dar sa dam!”. Donatiile se vor face, cu specificatia “Ajutor pentru sinistrati, februarie 2012”, in contul SCMD, deschis la BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410. Banii astfel stransi vor fi dirijati in acelasi scop spre aceleasi filiale sau, daca, Doamne fereste, este cazul, spe alte filiale, care-si vor asuma aceeasi misiune.
2. Ajutoare in produse
Daca membrii filialelor doresc sa trimita produse, acestea vor fi colectate la sediul fiecarei filiale a SCMD si predate centralizat, din partea filialelor, la punctele de colectare stabilite in fiecare localitate.
S-au luat aceste masuri, deoarece suntem indignati de nerusinarea unei Puteri care nu s-a preocupat pana in prezent decat de deturnarea de fonduri si vinderea a tot ceea ce ne-a mai ramas ca natiune, in mod deosebit de propaganda gretos politruca pe care o fac pe seama sinistratilor propagandistii “maresalului” Oprea si acuzele isteric nesimtite la adresa victimelor, pe care le aduce noul ministru al Internelor.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 2 februarie 2012

Deciziile de revizuire

Mai multi membri ai filialei noastre au primit la sfarsitul lunii decembrie/inceputul lunii ianuarie decizii de revizuire a pensiilor. Cei care au contactat B.Op. au fost indrumati pt intocmirea si depunerea contestatiilor. Pasii urmatori de parcurs pt anularea (si) a acestor decizii sunt prezentati mai jos ( va rugam sa cititi cu atentie, pt a putea respecta cerintele si termenele ) :
GHIDUL CU PROCEDURILE PENTRU ANULAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR
GHID CU DEMERSURILE MEMBRILOR ŞI ACTIVITĂŢILE FILIALELOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE PENTRU CONTESTAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR
Stimate coleg!
Ca membru al sindicatului noastru îţi aducem la cunoştinţă faptul că în curând vei primi decizia de REVIZUIRE a pensiei emisă în temeiul O.U.G. nr.1/2011
Dorim să te informăm cu ce ai de făcut pentru a-ţi păstra drepturile câştigate. Fiind informat, poţi decide calea de urmat: te opreşti la decizia REVIZUITĂ, pe care o vei primi sau mergi mai departe.
Prezentăm mai jos, în detaliu, ceea ce ai de făcut, în raport cu opţiunea ta.
Deoarece, procedura de contestare se aseamănă foarte mult cu procedura desfăsurată pe Pasul 1b), noul Ghid va fi simplificat.
PARTEA I      DEMERSURI ALE MEMBRULUI SCMD
Capitolul I     CE TREBUIE SĂ CUNOSTI
(1 ) La primirea DECIZII DE REVIZUIRE, retine plicul în care ai primit decizia. PE ACESTA ESTE TRECUTA DATA COMUNICARII DECIZIEI de REVIZUIRE, DATĂ DE LA CARE CURGE TERMENUL DE 30 de zile de CONTESTARE LA COMISIA DE CONTESTATII PENSII DIN CADRUL .................... (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.).
(2) Dacă accepţi DECIZIA DE REVIZUIRE, în termen de 30 de zile ea rămâne definitivă.
(3) Dacă nu o accepţi, treci la contestarea ei. Modelul contestaţiei se află postat pe site-ul SCMD/DEPARTAMENTUL JURIDIC.
(4) Contestaţia se trimite prin poştă, cu confirmare de primire, la comisia de contestaţii pensii din cadrul M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., care trebuie solutionată în termen de 45 de zile. Termenul de 45 de zile curge de la data când reprezentantul comisiei a semnat pe confirmarea de primire.
(5) Comisia de contestatii pensii trebuie să emită o Hotărâre, din care să reiasă modul de solutionare a contestatiei.
(6) În situatia în care hotărârea comisiei de contestaţii pensii este nefavorabilă, actul emis trebuie atacat în instantă, în termen de 30 de zile, pentru a cere anularea acestei hotărâri.

Capitolul al  II- lea     CE DOCUMENTE DEPUI LA FILIALĂ
(1) Pentru rezolvarea litigiului în instantă (prima instanţă tribunalul, a doua curtea de apel), trebuie să depui la filiala la care esti înscris, următoarele documente, în plic format A4, în 3 exemplare fiecare document:
1.1. copie după contestaţia trimisă;
1.2. copie după confirmarea de primire a contestaţiei, în care să se vadă data şi semnătura reprezentantului comisiei de contestaţii;
1.3. copie după actul de identitate (copie alb-negru);
1.4. copie după decizia de revizuire a pensiei recalculate, cu anexele corespunzătoare;
1.5. copie după ultima decizie de recalculare a pensiei (*nu depun cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.6. copie după ultimul talon al pensiei recalculate (*inclusiv cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.7. copie după decizia veche de pensie;
1.8. copie după un talon de pensie cu cuantumul vechi al
pensiei;
1.9. copie după plicul în care ai primit Decizia de revizuire, pe care să se vadă ştampila poştei cu data de înmânare;
1.10 împuternicire, conform modelului aflat la filială (numai în situatia în care nu există deja la filială).
1.11. Chitanta doveditoare a achitarii onorariului negociat cu casa de avocatura care reprezinta filiala in instanta (pentru filialele reprezentate in instanta de Casa de avocatura Gilca si Asociatii, onorariul este 150 lei si se va achita fie la sediul central al SCMD fie direct la Casa de avocatura).
Împuternicirea este obligatorie. Dosarul este preluat de avocat, numai dacă există imputernicirea inclusă în plic.
ATENŢIE: pe toate copiile se scrie: ,,Copie conformă cu originalul” şi urmează semnătura.
Plicul cu aceste documente se depune la filială în termen de 3 zile, de la primirea confirmării de primire sau data de înregistrare de la registratura ministerului (serviciului).
Dacă primesti răspuns la contestatie, depui la filială, 3 copii, după acest răspuns.
Dacă nu ai primit răspuns în termenul legal de 45 de zile, te prezinţi la filială pentru a comunica această situatie.
Membrul de sindicat poartă cea mai mare răspundere pentru rezolvarea favorabilă a situaţiei sale.

TERMENE DE URMĂRIT:
- depunere contestaţie - în maxim 30 de zile de la primirea deciziei de revizuire;
- răspuns contestaţie - în maxim 45 de zile de la data înregistrării contestaţiei;
- depunere document în instanţă (atacarea în instanţă) - în maxim 30 de zile de la primirea hotararii comisiei de contestaţii pensii sau epuizarea termenului de 45 de zile.

Capitolul al – III lea    ACTIVITĂTILE FILIALELOR SCMD

Activitătile filialelor privind anularea deciziilor de revizuire si a hotărârilor comisiei de contestatii, sunt similare cu activitătile desfăturate pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor si a hotărârilor comisiei de contestatii pe Pasul 1b), (evidenta si anuntarea membrilor, rezolvarea litigiului în instantă, datele de pe plicuri, registrele de evidentă a plicurilor, tabelel nominale, în 3 ex., pe case de pensii cu semnăturile membrilor de sindicat, etc.).
La nivelulul mun. Bucuresti si jud. Ilfov predarea plicurilor cu documente se face în fiecare zi de luni, la ora 14.00, la sediul central al SCMD.
Scadenţarul cu termene de urmărit pentru prevenirea ieşirii din termenele legale (a + 45 + 30), se întocmeste de fiecare filială. Filiala poartă întreaga răspundere pentru exactitatea datelor din scadentare.